Inspraak FSW

Nieuws

Student-lid Management Team Psychologie (MT) 

Tijdsinvestering:  8 uur per week in 2024-2025 ; in 2023-2024 in overleg

Er is momenteel geen MT studentlid meer voor psychologie dus het zou goed uitkomen als je de functie dit jaar ook al kan doen. Dit kan natuurlijk ook met minder uren en in goed overleg.

Als  student-lid  van het Management Team (MT) neem je plaats in het bestuursorgaan van je bacheloropleiding en praat je mee over het beleid en de inrichting hiervan. Je vertegenwoordigt hierin het perspectief van alle studenten van je opleiding.  Het is daarom belangrijk dat je op de hoogte blijft van alles wat er leeft onder de studenten. Dit doe je door goed contact te onderhouden met de student-leden van de  OC kamer en de studievereniging.  

De positie van Student-lid Management Team biedt je ook een hele hoop vrijheid. Eigen inbreng wordt toegejuicht; zo is er ruimte voor het kiezen van één of meerdere thema’s waar jij je in jouw jaar extra voor in wil gaan zetten. De uren kunnen flexibel ingezet worden buiten een aantal vergaderingen en zo kan je zorgen dat de functie makkelijk te combineren is met je eigen studie.  

Ondanks dat je als enig student-lid plaatsneemt in het bestuursorgaan van je eigen opleiding, zijn er vaste momenten waarop je samenkomt met de MT-leden  van andere opleidingen binnen de Faculteit Sociale Wetenschappen.  Deze momenten geven je de kans om zaken waar je tegenaan loopt te bespreken met andere studenten die dezelfde functie hebben en elkaar zo te helpen. Ook wordt in deze vergadering de agenda doorgesproken voor de facultaire Board of studies vergadering.  

Als je meer wilt weten over hoe de functie bij jouw opleiding is vormgegeven, adviseren wij je om contact op te nemen met het  student-lid  Management Team van dit collegejaar.   

Wat verwachten wij?  

  • Een tijdsinspanning van gemiddeld 8 uur per week.  
  • Je kunt jouw  standpunten op een formele en diplomatieke manier overbrengen.  
  • Je bent in staat zelfstandig te werken en een netwerk te onderhouden.  
  • Je hebt een assertieve houding en bent niet bang om op te staan tegen autoriteitsfiguren (bijvoorbeeld een directeur).  
  • Je bent gemotiveerd en enthousiast om je opleiding te kunnen verbeteren. 

 

Wat bieden wij?  

Wij bieden jou de mogelijkheid om kennis op te doen over de zaken die achter de schermen spelen bij je opleiding. Je krijgt meer inzicht in hoe onderwijs binnen jouw opleiding wordt vormgegeven en krijgt de kans om hierover mee te praten. Ook kom je tijdens de functie veel in contact met medewerkers van jouw opleiding en is er de ruimte om zelf projecten op te zetten. Hierbij kan gedacht worden aan actuele onderwerpen die bij de opleiding spelen, zoals het  tutoraat  of leerlijnen.  Verder krijg je de kans om trainingen te volgen, waarbij je leert hoe je jouw taak als  student-lid Management Team  nog beter kunt vervullen. De functie biedt goede doorgroeimogelijkheden naar grotere functies binnen de medezeggenschap en staat bovendien goed op je CV.  Tegenover je werkzaamheden binnen de medezeggenschap krijg je een beurs ter compensatie van de 8 uur die je per week maakt. Klik  hier  voor de meest actuele bedragen.  

 

Herken jij jezelf in het geschetste profiel en vind je het uitdagend om op een inhoudelijke manier zinvolle praktijkervaring op te doen? Solliciteer dan nu via het  sollicitatieformulier

Heb je nog vragen?  Mail ons vooral via studenteninspraak.fsw@uu.nl!