Inspraak FSW

Assessor

De Assessor is het student-lid van het faculteitsbestuur (FB). Als Assessor vorm je de schakel tussen de FB en de studenten. Je maakt je dus ook hard voor studenten in het bestuur. Het is dus belangrijk dat je op de hoogte blijft van alles wat er leeft onder de studenten binnen de faculteit. Je doet dit door zelf vergaderingen bij te wonen, maar ook door goed contact te houden met Insprakers, bij dit laatste wordt je geholpen door de Medezeggenschapscoördinatoren (MeCo’s) . Verder kun je vanuit jouw positie meepraten op het hoogste niveau binnen de faculteit. Je draagt er zorg voor dat je zichtbaar bent binnen de studenteninspraak, voor medewerkers en studieverenigingen. Je bent altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op onderwijsgebied en je probeert te relateren aan de gevolgen voor de FSW-studenten. Daarnaast ben je samen met de MeCo’s en de voorzitter van de studentgeleding van de faculteitsraad (FR) verantwoordelijk voor de organisatie, maar vooral instandhouding van het facultaire overleg tussen Insprakers op facultair niveau.

Wat verwachten wij

  • Een tijdsinspanning van gemiddeld 0.52 fte (20 uur per week).
  • Je kan dingen diplomatiek brengen.
  • Je hebt affiniteit met onderwijs en onderzoek.
  • Je vindt het leuk om een zelfstandige positie met veel verantwoordelijkheid te hebben.
  • Je bent in staat zelfstandig te werken en een netwerk te onderhouden.
  • Je schrikt niet van veel leeswerk.
  • Je vindt het leuk om de trekkende kracht van projecten en activiteiten te zijn.
  • Ervaring binnen een bestuursorgaan is een pre, maar zeker geen vereiste.

Wat bieden wij

Wij bieden een uitdagende omgeving waarin je de structuren van het onderwijs leert kennen. Je leert meedenken en meepraten op het hoogste niveau en hebt regelmatig contact met de meest gerespecteerde figuren van de faculteit. Tijdens de functie krijg je de kans om een uitgebreid netwerk op te bouwen binnen de Universiteit Utrecht, maar leer je ook veel mensen daarbuiten kennen. Daarnaast krijg je inzicht in het reilen en zeilen van een grote organisatie en leer je de beginselen van managen. Ook krijg je de kans om trainingen te volgen, hiermee leer je vaardigheden die nodig zijn om je taak te kunnen vervullen. Jou wordt de gelegenheid geboden om tal van eigen projecten op zetten, waarin je jou visie over goed onderwijs kan vormgeven. Je krijgt ook een werklaptop gedurende je jaar om vertrouwelijke documenten mee te lezen. Een bestuursbeurs ter compensatie van de 20 uur per week die je maakt. Dit bedrag wordt jaarlijks gecorrigeerd op inflatie en stijgt dus iets. Klik hier voor de meest actuele bedragen.

Herken jij jezelf in het geschetste profiel en vind je het uitdagend om op een inhoudelijke manier zinvolle praktijkervaring op te doen? Solliciteer dan nu via het sollicitatieformulier. Vragen? Mail ons vooral!