Veronique Stokkers

Binnen de faculteitsraad wil ik mij inzetten voor het psychisch welzijn van de studenten.

Denk hierbij aan het verbeteren van de faciliteiten waar studenten met een psychische stoornis recht op hebben, het besef daarvan onder studenten vergroten en het vergroten van begrip rondom psychisch welzijn van studenten. Dit wil ik doen door als eerst te kijken naar wat er al allemaal bekend is over de faciliteiten waar studenten recht op hebben. Op basis daarvan wil ik een campagne starten, die de kennis over de faciliteiten vergroot. Om het begrip rondom psychisch welzijn te vergroten, wil ik samen met docenten gaan kijken naar hoe dit bespreekbaar kan worden gemaakt onder studenten. Om mij heen heb ik veel onduidelijkheid en stress gezien bij studenten die kampen met psychische problemen. De last was voor deze mensen groot, daarom zou ik mij graag in willen zetten om de stress te verlagen en in ieder geval kleine problemen uit handen te nemen. Ook wil ik mij aankomend jaar bezig gaan houden met het tutoraat. Er is een extra jaar tutoraat bijgekomen, maar de invulling staat nog niet helemaal naar de smaak van studenten. Veel studenten vinden een extra jaar tutoraat fijn, maar kunnen er niet alles uithalen wat ze zouden willen. Ik wil graag dat de studenten wel iets hebben aan een extra jaar tutoraat, en daarom de perfecte uitvoering neerzetten, zodat alle studenten er wat uit kunnen halen! Ik hoop dat ik met mijn enthousiasme, doorzettingsvermogen en kritische houding de studenten van de FSW mag vertegenwoordigen binnen de faculteitsraad volgend jaar!

Vragen aan Veronique? Mail haar dan vooral!