Logo Universiteit Utrecht

Inspraak FSW

Vacatures

Opleidingscommissie Undergraduate School (OC UGS)

Positie: Studentlid facultaire Opleidingscommissie 

Aantal posities: 1 per OC kamer 

Uren per week: 0,05 fte (2 per week) 

LET OP! Deze posities worden ingevuld door Opleidingscommissie kamer leden. Je kunt dus alleen solliciteren op deze functie als je solliciteert voor de functie OC kamer. 

Eén student uit elke OC kamer zal ook plaatsnemen in de Opleidingscommissie Undergraduate School (OC UGS). Je vergadert zes keer per jaar samen met 5 andere studenten en 6 docenten over de kwaliteit en de inrichting van het onderwijs op facultair niveau. Daarnaast geef je gevraagd en ongevraagd advies aan de Board of Studies Undergraduate School (BoS UGS). Door ook in de OC UGS plaats te nemen, kun je je naast zaken die specifiek voor jouw opleiding gelden, je óók bezighouden met zaken die spelen bij alle bacheloropleidingen van de faculteit.  

 

Wat verwachten wij? 

  • Een inspanningsverplichting van gemiddeld 0,05 fte (2 uur per week). 
  • Je bent kritisch op je onderwijs en kan dit op een constructieve manier verwoorden. 
  • Je hebt een assertieve houding en bent niet bang om op te staan tegen autoriteitsfiguren (bijvoorbeeld een directeur). 
  • Je beschikt over goede samenwerkings- en communicatievaardigheden. 
  • Je kan binnengekomen klachten op een constructieve manier overbrengen. 
  • Je bent gemotiveerd en enthousiast om je opleiding te kunnen verbeteren. 

Dit zijn dezelfde verwachtingen als die van een normaal OC kamer lid. Je hebt hier dus geen extra vaardigheden voor nodig, maar je moet alleen extra gemotiveerd te zijn. 

 

Wat bieden wij? 

Plaatsnemen in de OC UGS geeft jou de kans om als OC’er extra verdieping te zoeken in de onderwerpen die je in de OC kamer behandelt. Je krijgt inzicht in gang van zaken binnen de faculteit en kan hier je stempel op drukken. Door plaats te nemen in de OC UGS krijg je inzicht in het functioneren van een grote organisatie en geef je hier al lerende advies over. Tijdens je functie krijg je de kans om een uitgebreid netwerk op te bouwen binnen de faculteit. Tegenover je werkzaamheden binnen de medezeggenschap krijg je een beurs ter compensatie van de 2 uur per week die je extra maakt. Deze beurs wordt jaarlijks gecorrigeerd op inflatie en stijgt bijna elk jaar iets. Klik hier voor de meest actuele bedragen. 

Herken jij jezelf in het geschetste profiel en vind je het uitdagend om op een inhoudelijke manier zinvolle praktijkervaring op te doen? Solliciteer dan nu via het sollicitatieformulier. Heb je nog vragen? Mail ons vooral!