Logo Universiteit Utrecht

Inspraak FSW

Vacatures

Opleidingscommissie (OC) kamer

Positie: Studentlid Opleidingscommissie bacheloropleiding 

Aantal posities: 2, 3 of 4 (verschilt per opleiding) 

Uren per week: 0,1 fte (4 per week) 

De Opleidingscommissie (OC) kamer is het adviesorgaan van je opleiding. Als je in de OC kamer van je eigen opleiding plaatsneemt, werk je samen met één, twee of drie andere student(en) mee aan de verbetering van de kwaliteit van jouw onderwijs. Je vergadert zes keer per jaar samen met docenten over zaken als de Onderwijs- en Examenregeling (OER), cursusevaluaties en veranderingen die binnen je opleiding plaatsvinden. Daarnaast geef je gevraagd en ongevraagd advies aan het Management Team (MT) van je opleiding. Je vertegenwoordigt je medestudenten, peilt hun mening en inventariseert hun klachten en opmerkingen over het onderwijs. Zo fungeer je als het ware de brug tussen de studenten en docenten. Ook heb je de mogelijkheid om op eigen initiatief problemen van studenten aan te kaarten en daar een advies over te formuleren. Voorbeelden hiervan zijn het tutoraat, de stage in de bachelor, digitalisering binnen de opleiding en de aansluiting van de bachelor op de arbeidsmarkt. 

 

Wat verwachten wij? 

  • Een inspanningsverplichting van gemiddeld 0,1 fte (4 uur per week). 
  • Je bent kritisch op je onderwijs en kan dit op een constructieve manier verwoorden. 
  • Je hebt een assertieve houding en bent niet bang om op te staan tegen autoriteitsfiguren (bijvoorbeeld een directeur). 
  • Je beschikt over goede samenwerkings- en communicatievaardigheden. 
  • Je kan binnengekomen klachten op een constructieve manier overbrengen. 
  • Je bent gemotiveerd en enthousiast om je opleiding te kunnen verbeteren. 

Uit de OC kamer van elke opleiding zal één student plaatsnemen in de facultaire OC. Dit is de Opleidingscommissie Undergraduate School (OC UGS). Denk je dat je bovenstaande eigenschappen bezit en ben je op zoek naar verdieping? Kijk dan ook naar de vacature voor studentlid OC UGS. 

 

Wat bieden wij? 

Wij bieden een team van enthousiaste studenten met wie jij samen je OC kamer taken zal gaan uitvoeren. Ook kom je tijdens de functie in contact met veel medewerkers binnen jouw opleiding. Je krijgt meer inzicht in hoe onderwijs binnen jouw opleiding wordt vormgegeven en krijgt de kans hier advies over uit te brengen. Een functie binnen de OC kamer laat je voor de weinige tijd die je eraan kwijt bent, relatief veel meekrijgen van wat er binnen je opleiding en de faculteit achter de schermen speelt. Verder krijg je de kans om trainingen te volgen, waarbij je leert hoe je jouw taak als OC nog beter kunt vervullen. Tegenover je werkzaamheden binnen de medezeggenschap krijg je een beurs ter compensatie van de 4 uur die je per week maakt. Deze beurs wordt jaarlijks gecorrigeerd op inflatie en stijgt bijna elk jaar iets. Klik hier voor de meest actuele bedragen.  

Herken jij jezelf in het geschetste profiel en vind je het uitdagend om op een inhoudelijke manier zinvolle praktijkervaring op te doen? Solliciteer dan nu via het sollicitatieformulier. Heb je nog vragen? Mail ons vooral!