Logo Universiteit Utrecht

Inspraak FSW

Vacatures

Management Team (MT)

Positie: Studentlid bestuursorgaan bacheloropleiding 

Aantal posities: 1 per opleiding 

Uren per week: 0,2 fte (8 per week) 

Als studentlid van het Management Team (MT) neem je plaats in het bestuursorgaan van je opleiding. Je praat mee over het beleid en de inrichting hiervan. Daarbij vertegenwoordig je alle studenten van je opleiding in het bestuursorgaan van je opleiding. Het is daarom belangrijk dat je op de hoogte blijft van alles wat er leeft onder de studenten. Dit doe je door goed contact te onderhouden met de studentleden van de OC kamer. Ondanks dat je als enig plaatsneemt in het bestuursorgaan van je opleiding, zijn er vaste momenten waarop je samenkomt met de MT-leden van andere opleidingen binnen de faculteiten. Deze momenten geven je de kans om zaken waar je tegenaan loopt te bespreken met andere studenten die dezelfde functie als jou hebben en elkaar zo te helpen. Daarnaast is dit een flexibele functie waar veel ruimte voor eigen inbreng is. Als je meer wilt weten over hoe de functie bij jouw opleiding is vormgegeven, adviseren wij je om contact op te nemen met het MT-lid van dit collegejaar.  

 

Wat verwachten wij? 

  • Een tijdsinspanning van gemiddeld 0,2 fte (8 uur per week). 
  • Je kunt jouw standpunten op een formele en diplomatieke manier overbrengen. 
  • Je bent in staat zelfstandig te werken en een netwerk te onderhouden. 
  • Je hebt een assertieve houding en bent niet bang om op te staan tegen autoriteitsfiguren (bijvoorbeeld een directeur). 
  • Je bent gemotiveerd en enthousiast om je opleiding te kunnen verbeteren. 

Twee MT-leden zullen ook plaatsnemen in de Board of Studies Undergraduate School (BoS UGS). Denk je dat je bovenstaande eigenschappen bezit en ben je op zoek naar verdieping? Kijk dan ook naar de vacature voor studentlid BoS UGS. 

 

Wat bieden wij? 

Wij bieden jou de mogelijkheid om kennis op te doen over de zaken die achter de schermen spelen bij je opleiding. Je krijgt meer inzicht in hoe onderwijs binnen jouw opleiding worden vormgegeven en krijgt de kans hierover mee te praten. Ook kom je tijdens de functie veel in contact met medewerkers van jouw opleiding en is er de ruimte om zelf projecten op te zetten. Hierbij kan gedacht worden aan actuele onderwerpen die bij de opleiding spelen, zoals het tutoraat of leerlijnen. Verder krijg je de kans om trainingen te volgen, waarbij je leert hoe je jouw taak als MT-lid nog beter kunt vervullen. De functie biedt goede doorgroeimogelijkheden naar grotere functies binnen de medezeggenschap en staat bovendien goed op je CV. Tegenover je werkzaamheden binnen de medezeggenschap krijg je een beurs ter compensatie van de 8 uur die je per week maakt. Deze beurs wordt jaarlijkse gecorrigeerd op inflatie en stijgt bijna elk jaar iets. Klik hier voor de meest actuele bedragen. 

Herken jij jezelf in het geschetste profiel en vind je het uitdagend om op een inhoudelijke manier zinvolle praktijkervaring op te doen? Solliciteer dan nu via het sollicitatieformulier. Heb je nog vragen? Mail ons vooral!