Logo Universiteit Utrecht

Inspraak FSW

Vacatures

Board of Studies Undergraduate School (BoS UGS)

Positie: Studentlid facultair bestuursorgaan 

Aantal posities: 2 

Uren per week: 0,05 fte (2 per week) 

LET OP! Deze posities worden ingevuld door Management Team leden. Je kunt dus alleen solliciteren op deze functie als je solliciteert voor de functie MT. 

Als studentlid van het Management Team (MT) van je opleiding kan je plaats nemen in de Board of Studies Undergraduate School (BoS UGS). Samen met één ander MT-lid vertegenwoordig jij de studenten in dit bestuursorgaan waar alle bachelordirecteuren in plaatsnemen. Zo vergader je zes keer per jaar over veelal opleiding overstijgende beleidsstukken. Deze stukken hebben vaak gevolgen voor je eigen en de overige opleidingen. Een goede samenwerking met het andere BoS studentlid en de overige MT-leden is daarom van groot belang.  

 

Wat verwachten wij? 

  • Een tijdsinspanning van gemiddeld 0,05 fte (2 uur per week). 
  • Je kunt jouw standpunten op een formele en diplomatieke manier overbrengen. 
  • Je bent in staat zelfstandig te werken en een netwerk te onderhouden. 
  • Je hebt een assertieve houding en bent niet bang om op te staan tegen autoriteitsfiguren (bijvoorbeeld een directeur). 
  • Je bent gemotiveerd en enthousiast om je opleiding te kunnen verbeteren. 

Dit zijn dezelfde verwachtingen als die van een normaal MT-lid. Je hebt dus geen extra vaardigheden nodig, maar je moet alleen extra gemotiveerd te zijn. 

 

Wat bieden wij? 

Plaatsnemen in de BoS UGS geeft jou de kans om als MT’er extra verdieping te zoeken in de onderwerpen die je in het MT behandelt. Je krijgt inzicht in beleidsprocessen van de faculteit en kan hier je stempel op drukken. Door plaats te nemen in de BoS UGS krijg je inzicht in het functioneren van een grote organisatie en draag je hier al lerende actief aan bij. Tijdens je functie krijg je de kans om een uitgebreid netwerk op te bouwen binnen de faculteit. Tegenover je werkzaamheden binnen de medezeggenschap krijg je een bestuursbeurs ter compensatie van de 2 uur per week die je extra maakt. Deze beurs wordt jaarlijks gecorrigeerd op inflatie en stijgt bijna elk jaar iets. Klik hier voor de meest actuele bedragen. 

Herken jij jezelf in het geschetste profiel en vind je het uitdagend om op een inhoudelijke manier zinvolle praktijkervaring op te doen? Solliciteer dan nu via het sollicitatieformulier. Heb je nog vragen? Mail ons vooral!