BoS-UGS

Positie: Studentlid Board of Studies UGS

Aantal posities: 2

Uren per week: 0,05 fte (2 p.w.)

LET OP! Deze posities worden ingevuld door MT-leden. Je kunt dus alleen solliciteren op deze functie als je solliciteert voor de functie MT-lid.

Als student-lid van het Management Team (MT) van je opleiding kan je plaats nemen in de Board of Studies Undergraduate School (BoS UGS). Samen met één ander MT-lid vertegenwoordig jij de studenten in dit bestuursorgaan waar alle bachelor directeuren in vertegenwoordigd zijn. Er worden veelal opleiding overstijgende beleidsstukken besproken, deze stukken hebben vaak ook gevolgen voor je eigen en de overige opleidingen. Goede samenwerking en overleg met het andere BoS student-lid en de overige MT-leden is daarom van groot belang. Bij het doornemen van stukken neem je een kritisch houding aan en neem je de belangen van de student in acht. Terugkoppeling naar je achterban middels de overige MT’ers en via hen de OC-kamers is van groot belang.

• Een tijdsinspanning van gemiddeld 0,05 fte (2 uur per week).
  • Je kunt jouw standpunten op een formele en diplomatieke manier overbrengen.
  • Je bent gemotiveerd en enthousiast om je opleiding te kunnen verbeteren.
  • Je bent in staat zelfstandig te werken en een netwerk te onderhouden.
  • Je bent assertief in het contact met docenten.
  • Ervaring achter de schermen bij je opleiding, zoals een bestuursjaar, bepaalde commissies, of het zijn van student-assistent is een pré, maar zeker geen vereiste.

Dit zijn dezelfde verwachtingen als die van een normaal MT-lid. Je hebt dus geen extra vaardigheden nodig, je moet alleen extra gemotiveerd te zijn.

Plaatsnemen in de Board of Studies Undergraduate School geeft jou de kans om als MT’er extra verdieping te zoeken in de stukken die je in het MT behandelt. Je krijgt inzicht in beleidsprocessen van de faculteit en kan hier je stempel op drukken. Je krijgt de kans om een groot netwerk binnen de faculteit op te bouwen. Door plaats te nemen in de BoS UGS krijg je inzicht in het functioneren van een grote organisatie en doe je hier al lerende actief aan mee. Tegenover je werkzaamheden binnen de medezeggenschap krijg je een bestuursbeurs ter compensatie van de 2 uur per week die je extra maakt. Deze beurs wordt jaarlijks gecorrigeerd op inflatie en stijgt dus iets. Klik hier voor de meest actuele bedragen.

Herken jij jezelf in het geschetste profiel en vind je het uitdagend om op een inhoudelijke manier zinvolle praktijkervaring op te doen? Solliciteer dan nu via het sollicitatieformulier. Vragen? Mail ons vooral!