OC-UGS

Positie: Studentlid Facultaire Opleidingscommissie

Aantal posities: 1 per opleiding (ALPO uitgezonderd)

Uren per week: 0,05 fte (2 p.w.)

LET OP! Deze posities worden ingevuld door OC-kamer leden. Je kunt dus alleen solliciteren op deze functie als je solliciteert voor de functie OC-kamer.

Eén student uit elke OC-kamer (behalve ALPO) zal ook plaatsnemen in de Opleidingscommissie Undergraduate School (OC UGS). De OC-UGS geeft advies aan de Board of Studies Undergraduate School (BoS UGS). Zo vergader je zes keer per jaar samen met 5 andere studenten en 6 docenten over de kwaliteit, de inrichting en het beleid van het onderwijs op facultair niveau. Je geeft hier gevraagd én ongevraagd advies over. Door ook in de OC-UGS plaats te nemen, kun je je naast zaken die specifiek voor jouw opleiding gelden je óók bezig houden met zaken die spelen bij alle bacheloropleidingen van de faculteit.

• Een inspanningsverplichting van gemiddeld 0,05 fte (2 uur per week).
  • Je bent kritisch op je onderwijs en kan dit op een constructieve manier verwoorden
  • Je hebt een assertieve houding en bent niet bang om op te staan tegen autoriteitsfiguren (bijv. een directeur).
  • Je beschikt over goede samenwerkings- en communicatievaardigheden.
  • Je kan binnengekomen klachten op een constructieve manier overbrengen.
  • Het hebben van een bestaand netwerk van studenten binnen je opleiding is een pre, maar geen vereiste.

Dit zijn dezelfde verwachtingen als die van een normaal OC-kamer lid. Je hebt hier dus geen extra vaardigheden voor nodig, je moet alleen extra gemotiveerd te zijn.

Plaatsnemen in de Opleidingscommissie Undergraduate School geeft jou de kans om als OC’er extra verdieping te zoeken in de stukken die je in de OC-kamer behandelt . Je krijgt inzicht in beleidsprocessen van de faculteit en kan hier je stempel op drukken. Je krijgt de kans om een groot netwerk binnen de faculteit op te bouwen. Door plaats te nemen in de OC-UGS krijg je inzicht in het functioneren van een grote organisatie en geef je hier al lerende advies over. Tegenover je werkzaamheden binnen de medezeggenschap krijg je een beurs ter compensatie van de 2 uur per week die je extra maakt. Deze beurs wordt jaarlijks gecorrigeerd op inflatie en stijgt dus iets. Klik hier voor de meest actuele bedragen.

Herken jij jezelf in het geschetste profiel en vind je het uitdagend om op een inhoudelijke manier zinvolle praktijkervaring op te doen? Solliciteer dan nu via het sollicitatieformulier. Vragen? Mail ons vooral!