OC-kamer

Positie: Studentlid Opleidingscommissie-kamer bacheloropleiding

Aantal posities: 2, 3 of 4 (verschilt per opleiding)

Uren per week: 0,1 fte (4 p.w.)

De OC-kamer is het adviesorgaan van je opleiding. Als je in de Opleidingscommissie-kamer (OC-kamer) van je eigen opleiding plaatsneemt, werk je samen één t/m drie andere student(en) (verschilt per opleiding) mee aan de verbetering van de kwaliteit van jouw onderwijs. Je vergadert zes keer per jaar samen met docenten over dingen als de Onderwijs Examen Regeling (OER), cursusevaluaties, en veranderingen  die binnen je opleiding plaatsvinden. Daarnaast geef je gevraagd, en ongevraagd advies aan het Management Team (MT) van je opleiding. Je vertegenwoordigt je medestudenten, peilt hun mening en inventariseert hun klachten en opmerkingen over het onderwijs. Zo fungeer je als het ware de brug tussen de studenten en docenten. Ook heb je de mogelijkheid om op eigen initiatief problemen van studenten aan te kaarten en hier een advies over formuleren. Voorbeelden hiervan zijn het tutoraat, de stage in de bachelor, digitalisering binnen de opleiding en de aansluiting van de bachelor op de arbeidsmarkt.

Uit de OC-kamer van elke opleiding zal één student plaatsnemen in de facultaire OC-kamer, de Opleidingscommissie Undergraduate School (OC-UGS). Dit is de facultaire OC-kamer.

• Een inspanningsverplichting van gemiddeld 0,1 fte (4 uur per week).
  • Je bent kritisch op je onderwijs en kan dit op een constructieve manier verwoorden.
  • Je hebt een assertieve houding en bent niet bang om op te staan tegen autoriteitsfiguren (bijv. een directeur).
  • Je beschikt over goede samenwerkings- en communicatievaardigheden.
  • Je kan binnengekomen klachten op een constructieve manier overbrengen.
  • Het hebben van een bestaand netwerk van studenten binnen je opleiding is een pre, maar geen vereiste.

Denk je dat je deze eigenschappen bezit en ben je op zoek naar verdieping? Kijk dan ook naar de vacature voor studentlid OC-UGS.

Wij bieden een team van enthousiaste studenten met wie jij samen je OC-kamer taken zal gaan uitvoeren.  Ook bieden wij trainingen om te leren over verscheidene medezeggenschapstaken, met als doel dat je deze beter kan uitvoeren. Verder kom je tijdens de functie in contact met veel medewerkers binnen jouw opleiding. Je krijgt meer inzicht in hoe onderwijs binnen jouw opleiding wordt vormgegeven en krijgt de kans hier advies over uit te brengen. Een functie binnen de OC-kamer laat je voor de weinige tijd die je eraan kwijt bent, relatief veel meekrijgen van wat er binnen je opleiding en de faculteit achter de schermen speelt. De functie biedt goede doorgroeimogelijkheden naar grotere functies binnen de medezeggenschap, en staat bovendien goed op je CV.  Tegenover je werkzaamheden binnen de medezeggenschap krijg je een beurs ter compensatie van de 4 uur die je per week maakt. Deze beurs wordt jaarlijks gecorrigeerd op inflatie en stijgt dus iets. klik hier voor de meest actuele bedragen. Daarnaast krijg je ook een werkmail als OC-kamer. Hierop komen klachten binnen en dit kun je gebruiken om contact te leggen met docenten.

Herken jij jezelf in het geschetste profiel en vind je het uitdagend om op een inhoudelijke manier zinvolle praktijkervaring op te doen? Solliciteer dan nu via het sollicitatieformulier. Vragen? Mail ons vooral!