Medezeggenschapscoördinator (MeCo)

Positie: Coördinator Inspraak

Aantal posities: 2

Uren per week: 0,52 fte (20 p.w.)

De medezeggenschapscoördinatoren (MeCo, voorheen PoCo) zijn verantwoordelijk voor de werving, de bekendheid, en het algemeen functioneren van de Inspraak. De twee MeCo’s organiseren vergaderingen voor studenten betrokken bij de Inspraak, werken deze nieuwe Insprakers in en faciliteren trainingsavonden voor Insprakers. Op deze manier ontstaat een netwerk waarin studenten van de Inspraak onderling samenwerken en goed geïnformeerd zijn. Als MeCo heb je dus contact met alle leden van de Inspraak.

• Een tijdsinspanning van gemiddeld 0,52 fte (20 uur per week, met pieken in blok 1 & 4);
  • Je beschikt over goede organisatievaardigheden;
  • Je hebt een proactieve, assertieve houding;
  • Je kan goed praktisch denken en handelen;
  • Je zorgt gedurende je MeCo-jaar dat je op de hoogte bent van lopende zaken binnen de faculteit;
  • Ervaring binnen de medezeggenschap is een pre, maar zeker geen vereiste.

Je begeleidt alle organen binnen de Inspraak en krijgt hierdoor van elk orgaan iets mee. Je werkt samen met medewerkers van de faculteit om bovengenoemde taken in te vullen, en krijgt daarin de vrijheid om eigen keuzes te maken. Je kan gedurende het jaar je netwerk opbouwen door contacten met medezeggenschap organisaties binnen en buiten Utrecht, zoals het Landelijk overleg Fracties (LOF), het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) en de Landelijke studentenvakbond (lsvb). Verder werk je binnen de faculteit gedurende de werving van nieuwe Insprakers samen met beleidsmedewerkers van de verschillende opleidingen. Je wordt begeleid door een beleidsmedewerker  van Onderwijs en Studentzaken (OSZ). Je hebt dus veel vrijheid zonder volledig in het diepe gegooid te worden. Je krijgt een beurs ter compensatie van de 20 uur per week die je maakt. Dit bedrag wordt jaarlijks gecorrigeerd op inflatie en stijgt dus iets. Klik hier voor de meest actuele bedragen.

Herken jij jezelf in het geschetste profiel en vind je het uitdagend om op een inhoudelijke manier zinvolle praktijkervaring op te doen? Solliciteer dan nu via het sollicitatieformulier. Vragen? Mail ons vooral!